Premiär

Nu är den äntligen färdig, väntan är över!
Här kommer filmen från New Paltz

Interview

Jag trotsade snöstormen igår och tog mig in till NYC. Bussen var försenad så jag fick stå och vänta i en timma. När jag väl kom fram till bussterminalen i the City var det 10 min kvar till min intervju skulle börja så det var bara att kasta sig ut i ovädret i klackarna och ta en taxi. Taxichaffisen hörde inte vad jag sa heller så hon körde först till fel adress men det var bara två kvarter bort. När jag väl kom fram till Taconic var jag 10 min försenad men hon var förvånad att jag ens hade tagit mig dit.
Intervjun var bra, dom var himla trevliga och det verkade som att dom ville att jag ska jobba där. Dom var imponerade av mitt cv.
Hemfärden tog jättelång tid, ungefär dubbelt så lång tid som det normalt gör. Det låg bilar i diket och det var jättemycket snö på vägen. Idag har jag inte tagit mig utanför motellet. Jag har suttit och försökt plugga men nu tänkte vi kolla på lite film.
Ja, så här kan jag se ut när jag ska på intervu i the City


Jag mötte upp med Alexandra och Ana efter intervjun och här tar vi en kaffe på Starbucks inne på Macy's

Tiden går

Tiden går verkligen fort nu och jag är rädd för att den kommer göra det när jag bor i the City också. Imorn ska jag se om jag kan ta mig dit in i snökaoset och göra en intervju.
Igår snöade det en hel del här i New Paltz och idag har det varit 30 cm slask på gatorna. Det var inget mina fötter uppskattade.
Skanska har ett kontor i New York så Jeff ska kontakta dom och se om dom vill ha en praktikant. Kan vara bra med en plan B. Dom har tydligen sitt kontor i Empire State Building.

New York

Vilken dag! New York är så fantastiskt! Allt händer verkligen där. Jag och Stephanie kom in vid halv tio och sen var det heavy shopping.
Vi stötte på ett par svenskar, bl a en ryss från Onsala.
Det är svårt att beskriva dagen med ord så jag lägger upp en massa bilder istället.
Idag var vi och kollade på Shutter island.
På bussstationen i New Paltz

Det var strålande sol hela dagen

Time Square

Rockefeller Center

Vi shoppade skor på Macy's

På väg att ta tunnelbanan någonstans, Canal Street kanske

Stephanie tog ett kort när jag försökte ta mig igenom här med alla påsar

Vi avslutade dagen på en restaurang vid Time Square



Exam

Nu börjar det hända lite saker här. Jag har fått tid för intervju hos Taconic Investment Partners. 25 februari kl 14:00 ska jag vara på plats på 111 Eighth Avenue i Chelsea och Meatpacking Districts på Manhattan. Wish me luck!
Igår hade jag min första tenta på SUNY New Paltz, i Financial accounting. Jag hade inte pluggat mer än ett par timmar till den men jag tror det gick bra. Svårighetsgraden på den här skolan är väldigt annorlunda mot Chalmers. Vi hade en och en halv timma på oss att skriva tentan men efter lektionen var det folk som fortsatte att skriva klart den, mycket märkligt.
Efter tentan tyckte vi att vi var värda en öl, så jag, Anton och Victor gick in till Mainstreet och åt och tog en öl. Dom hade tydligen kareokekväll men det var ingen som ville sjunga.
Imorn blir det en tripp in till the City. Jag och Stephanie ska åka dit tidigt så vi kan få ut så mycket som möjligt av dagen.
Ja, så här kan det se ut i the City på kvällen

Another day

Inget speciellt händer... Det snöar som tusan men skolan stängde tyvärr inte denna gången.
Jag kommer förmodligen att få komma på intervju hos Taconic Investment Partners. Det hade vart super. Jeff frågade vilka dagar som passade mig bäst. Dum fråga, alla dagar är bäst om man ska åka till the City.
Vi har varit i New Paltz mer än halva tiden nu och alla är väldigt förväntansfulla över att flytta till the City men det är nog bara en av oss som har klart med praktikplats.

Valentine's Day

Gårdagen var... hur ska man beskriva det? Inte riktigt vad man hade förväntat sig kanske. Men det var kul. Vi var på ett ställe som ligger precis utanför vårat motell.
Idag är det alla hjärtans dag och det firades med ett biobesök. Vi var ett gäng på 7 personer som var där. Vi såg Valentine's Day. Efteråt var vi och åt på ett ställe, det var himla gott.
Rilando:"Såna här har vi inte i Sverige."
Estefania:"Va? Har ni inga biografer i Sverige?"

Anything can happen on campus

För att jag inte skulle bli helt förslappad igår på min lediga dag gick jag till gymmet och sen åt jag lunch med ett par andra.
Senare på kvällen åkte vi hem till Thijs, han är den enda av oss som bor på campus. Han lagade lasagne som var jättegod. Efter att vi hade ätit, umgåtts och var tvungna att gå därifrån hamnade vi på ett ställe i "stan". Oasis var tydligen där men det kostade $4 att komma in i VIP:en där dom var och det var det verkligen inte värt. Sen gick vissa av oss vidare till P&G's och där var det en massa folk, det var kul.
När jag kom hem och skulle sova låg det en macka i min säng, jag vet inte vems det var...
Jag tog fel taxi igår med, visste inte att det fanns så många taxibilar i New Paltz. Jag ringde till en taxi och han sa att det skulle ta 5 min och efter 5 min kom det en taxi så jag trodde det var den, men när jag och Stephanie satt i taxin på väg hem ringde taxin som jag hade beställt och undrade var jag var någonstans. Mycket märkligt.
Handen på mitt ben tillhör inte mig, även om det vid en första anblick kan verka så.

Zumba

Jag provade nåt nytt idag på fitnesscentret, Zumba. Jag hade förväntat mig att det skulle var mer dans men det var ganska mycket Friskis & Svettis. Jag hade egentligen inte planerat att vara med på det men eftersom det fanns platser kvar och jag hade tid mellan mina lektioner så skrev jag upp mig.
Efter var det lektion i Financial Accounting, den är så seg... den huvudsakliga anledningen är förmodligen att den är 3 timmar lång och slutar kl 9 men imorn är jag ledig.
En korridor i en av byggnaderna på skolan, där vi har PR-lektionerna. Man kan skymta Indra och Thijs längst bort, jag vet inte vad dom pratar om. Dom pratar på holländska..

Så här glad är jag när jag sitter vid skolbänken, helt spontant

Under rasten på ekonomiklassen

John Harvard

Idag är det fantastiskt fint väder ute och snön smälter håller på att smälta bort.
Jag har inget särskilt för mig nu, sitter i lobbyn med annat löst folk och tänkte att jag skulle försöka lägga upp ett par filmer från Bostonresan. Hoppas det funkar att titta på dom nu!
Apropå bilden på John Harvard där jag rör vid foten, fick jag nyss höra att det går rykten om att studenterna på Harvard innan de tar sin examen även pissar på foten. Sanning eller myt? Jag tror det är myt, måste finnas något annat dom kan pissa på i så fall än grundaren till deras skola.
Här är på väg till Boston, över en bro.
Här är när vi kommer in till Boston. Vad vi inte visste var att det skulle dröja ett bra tag innan vi kom fram till hotellet eftersom GPS:en inte ville visa en väg, utan 100 olika.

Snödagen

Skolan hade stängt idag eftersom det snöade. Det ligger väl kanske mellan 5 och 10 cm snö ute nu...
Tydligen så har många skolor i USA "snödagar" som dom kan ta ut när det snöar så det gäller att ta chansen när den kommer.
Jag kommer ihåg en dag i Sverige när jag fick vara hemma från skolan på grund av snö. Det var den 17 november 1995. Då var det mycket snö! Jag var i och för sig sjuk så jag hade blivit hemma i vilket fall. Jag tar igen det idag istället.
Eftersom jag är så himla duktig att jag redan har gjort klart alla läxor tills imorn har jag inte gjort något vettigt idag.
Jag fick ett mail från Taconic idag. Hon berättade vad det är hon jobbar med och sa att jag skulle höra av mig om jag är intresserad så vi kan prata mer om hur en praktikplats hos dom skulle kunna se ut.
Här är en bild våran lärare tog på PR-lektionen. Vi är nästan alla här.

News release

Jag gick upp tidigt idag för att skriva en news release.
Det ska komma jättemycket snö imorn så om jag har tur slipper jag gå till skolan imorn! Jag har suttit nu i tre timmar och skrivit en massa flum om en PR publikation. Jättetråkigt...
Jeff berättade innan idag att Taconic investment partners ska kontakta mig snart, jag hoppas att jag får komma på intevju hos dom.
Det får räcka för idag, är sjukt trött nu..

Veritas

När man går på gatorna i Boston och andas in luften, fylls lungorna med kunskap. Det finns så många universitet där. Vi åkte till Harvard i Cambridge och tittade runt. Det är kul att ha varit där och när jag skulle köpa en Harvard-tröja frågade dom i kassan om jag var en Harvard-student, I wish! Överallt på Harvard kan man se deras motto Veritas, det latinska ordet för sanning. Chalmers motto är det franska ordet Avancez, gå framåt, gör framsteg.
Innan vi åkte tillbaka till New Paltz åt vi på Hard Rock Cafe. Servitrisen som serverade oss satte sig ner vid vårat bord och började prata...
Hemresan gick bra, vi körde nästan inte fel alls. När vi kom tillbaka var Super Bowl tävlingen i gång så nu kan jag lite mer om amerikansk fotboll än jag gjorde innan. New Orleans vann.
Biljetter till tunnelbanan

John Harvard. Studenterna på Harvard rör vid foten eftersom det för tur med sig.

Jag och Ana Lucia utanför en grind in till campus på Harvard

Lobster

Idag har jag verkligen varit en turist. Vi åkte runt Boston i en buss och tittade på staden. Vi gick av på ett par ställen och kollade runt lite. Det var fruktansvärt kallt.
Vi såg Fenway Park som är hemmaplan för Boston Res Sox (vi såg det bara från utsidan). Sen såg vi shoppinggatan. Det var inte så dumt. Där spenderade jag lite pengar.
Sen tog vi tunnelbanan till Quincy Market. Efter Disneyland är det det mest besökta i USA. Där har dom allt möjligt att äta men eftersom Boston är en kuststad som är känd för sin Sea food så åt jag hummer. Det var gott.
På bussen som tog oss runt stan



Utanför ett akvarium som vi aldrig gick in i

Quincy Market

Efter hummern åt jag Frozen yoghurt med oreos
En bild där jag står i en massa rök. Jag har nya skor på mig

Boston

Roadtrip till Boston idag! Det tog 3,5 timmar att köra hit... om man räknar bort att vi tog en paus på vägen och att vi körde vilse ett antal gånger när vi väl kom fram till Boston. Egentligen var det GPS:en som ändrade sig hela tiden. Till slut kom vi i alla fall fram till hotellet. Där var det bara att lämna bilnycklarna i entrén så blev bilarna parkerade.
Efter att vi hade lämnat våra grejer på hotellet gick vi ner på stan och hittade ett ställe där vi åt.
Boston är fint men vi har inte sett så mycket av det idag, blir mer imorgon.
Inställning av GPS

Vi i den vita bilen

Boston by night

Stället vi åt på

Social security number

Igår ställde jag klockan på 7! Solen hade ju knappt gått upp ens. Men vad gör man inte för att få ett social security number. Det kommer jag ha livet ut. Jag kommer förmodligen aldrig ha användning för det men jag kommer ha ett amerikanskt social security number.
Först fick man fylla i en blankett och på den fanns en ja-eller-nej fråga om man var hispanic or latino. Det var frivilligt att svara men nästa fråga var vilken ras man är. Jag tog white. Det känns så himla konstigt eftersom på lektionerna får man höra att det är olagligt för arbetsgivare att fråga hur gammal man är, vilken religion man tillhör, vilken ras man är, om man är gravid, om man är gift och en massa andra personliga frågor. Men för att få jobba och få lön måste man ha ett social security number och då är det tydligen väldigt viktigt med vilken ras man är.
Sen hade jag min Mock interview idag. Det ska likna en riktig jobbintervju så mycket som möjligt. Jag blev filmad, attackerad med svåra frågor och sen fick jag titta på det. Jag hade ingen aning och att mitt ansikte gör såna grimaser när jag pratar...
På PR-lektionen hade vi en ny lärare (igen!) och han pratade om hur man kan använda sociala nätverk för att publicera sig, typ Facebook, Twitter, bloggar mm. Han berättade vad han brukade skriva på sin Facebook och sen visade han oss sin Facebook-sida. Jag vet inte varför...
Den sista lektionen var seg och när klockan va 9 var min hjärna kaputt.
Nu ska jag äta frukost och packa inför Boston!
Jag försöker döda lite tid

I biblioteket


Herr och Fru svensk

Idag hade vi möte med Jeff igen. Han kollar mest läget med alla och ifall det är någon som har problem med något. Vi hade några artiklar som vi skulle läst och disskutera. Bl a en om hur svenskar är och beter sig. Det är sjukt kul att se det från andras perspektiv. Jag håller dock inte med om allt som stod. T ex att man först kallar folk för Herr och Fru, det gör man ju inte. Men saker som stod som var lite roliga var att i Sverige blir man oftast inte hembjuden på middag utan det är vanligare att man blir bjuden på kaffe. Om man blir hembjuden till en svensk ska man inte gå runt i huset och titta om man inte har blivit erbjuden husesyn eftersom svenskar är väldigt privata.
Efteråt frågade jag Jeff hur det hade gått med de företagen han skulle kontakta. Han hade pratat med en kvinna på Taconic Investment Partners (fastighetsbolaget) och hon hade sagt: "Äntligen en ingenjörsstudent!" På engelska givetvis... eller det antar jag. Så det som ska hända nu är att Jeff ska skicka min resume till henne och sen får vi se vad det leder till. Jag håller på att skriva ett personligt brev också men det är ganska svårt.
Jag har lite ändrat åsikt om en av lärarna. Vi har henne i PR. Hon är tråkig. Det skulle kunna vara för att de lektionerna är dubbelt så långa som de andra men det kan också vara för att hon är jobbig att lyssna på och när hon ställer en fråga vill hon inte höra svaret för då avbryter hon bara. Jag vet inte... hon är en gammal hippie så hon kanske inte kan hjälpa det.
Imorgon ska jag vara i skolan i 12 timmar... Äntligen!
Jag var tvungen att ta kort på denna ingenjörskonst som pågår på SUNY New Paltz

Träff med Jeff

Det finns en datasal med bara Macdatorer

På den här tavlan kan man lämna kommentarer om maten och få svar. Det var nån som ville ha hundkött...

Jag smygfilmade på PR-lektionen


Avatar

Idag åt jag lunch med tjejerna från Mexico. Dom berättade om alla djur som springer runt på deras skolor. Det var allt möjligt. Rådjur som dom matar ur händerna, stora fåglar som skriker, lamor som spottar på alla och allt möjligt. På Chalmers finns det kajor. En av tjejerna har en kompis som har en jaguar som han hade köpt i en djuraffär. Jag tänkte på Musse, han blir så exalterad av djur.
Vi va och kollade på Avatar idag, I love it! Jag var så inne i filmen att jag glömde var jag va nånstans.
Lektion i Business Communication

Stephanie tar efter ekorrarna

At the diner


På biografen

Så fin var jag i mina 3D-glasögon

Stephanie och Rolando i sina 3D-glasögon

Dunkin' Donuts

Vad ska man göra när man inte behöver vara i skolan förrän kl1? Läxor kanske.... ne.
Jag hade möte med Jeff och han visade mig ett par företag som han ska kontakta. Vi får se hur det går. Det var bl a ett fastighetsbolag och ett annat företag som bygger broar och sånt.
Jag blev nästan attackerad av en armé av gäss igår. Jag gillar inte gäss. Dom är så aggressiva.
Sen gick jag på absolute abs-passet igen. Jag tror att en av mina magmuskler dog. Stackars muskler, dom har inte behövt jobba så sen jag brukade träna med Patrik.
Mitt minneskort i kameran gav upp igår också så jag kan inte visa de fula gässen men jag lägger upp en värdelös bild som jag tog på väg till skolan istället.
Dunkin' Donuts, dom har öppet 24 timmar 7 (som Houston skulle säga)

El Mexico

Idag har det inte varit en särskilt produktiv dag men jag har fått tvättat i alla fall och så har jag varit i livekontakt med Sweden. Det var trevligt!
Jag har varit själv i stort sett hela dagen för min room mate stannade kvar i New York. Det har varit skönt för man är annars inte själv så mycket här.

Jag, Rilando, Rolando och Alexandra gick och åt på ett mexikanskt ställe här i New Paltz. Det var gott men tydligen inte särskilt mexikanskt (Rolando och Alexndra är från Mexico). Vi försökte lära dom lite svenska ord. Det är så himla kul när dom ska uttala det.
Jag har inte tagit några bilder idag så det får bli en jag tog med min nya dator!

RSS 2.0